Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Κάγκελα Κάγκελα Καγκελά Παντουυυυυύ...

(...και τα μυαλά στα κάγκελα του ΑΟΡΑΤΟΥ εχθρού...)


Με το τέλος του καλοκαιριού και ενώ οι εστίες υπολειτουργούσαν χωρις εστιατόριο, κλιματισμό, νερό η πρυτανεία του ΕΜΠ “βρήκε” τον τρόπο να βελτιώσει την κατάσταση στις εστίες με την αγορά...καγκελων!!!
Τα κάγκελα αυτά εχουν μια ποιοτική διαφορά από τα προηγούμενα, αφού αποτελούν εξωτερική περίφραξη αντιστοιχη αυτης που έχει το ΕΜΠ περιμετρικά, και σαν κύριο στόχο έχουν τον χωροταξικό διαχωρισμό του χώρου των εστιών από το υπόλοιπο Πολυτεχνείο με συνέπεια την απομόνωση των εστιών.Ο Σπαθής μάλιστα δήλωσε ότι θα έμπαιναν πόρτες οι οποίες σε “εκτατες” περιπτώσεις θα κλείδωναν!!!! Γνωρίζουμε όλοι τις συνέπειες από το πως χειρίζεται η Πρυτανεία αυτές τις “εκτατες” περιπτώσεις : κλείσιμο των πυλών Σαββατοκύριακα και απογεύματα, κοψιμο του 242 κτλ κατι που επιρρεάζει τη διαβίωση μας προς το χειροτερο.
Πάραλληλα γεννάται το ερώτημα του πώς θα διασφαλιστεί το άσυλο στο χώρο των εστιών οι οποίες θα αποκλείονται με εξωτερική περίφραξη αφού Υπουργείο και ΕΙΝ από φέτος επιχειρούν στην πλήρη εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαιο. Μέσα από το νέο Νόμο Πλαίσιο, λοιπόν, σύμφωνα με τον οποίο χώροι ασύλου αποτελούν μόνο οι χώροι εκπαιδευτικής διαδικασίας –άρα όχι οι εστίες– αλλά και από μια σειρά από προβοκατόρικες κινήσεις όπως το σπάσιμο του εστιατορίου και την εισαγωγή σεκιούριτι επιχειρείται η επί της ουσίας κατάργηση του ασύλου στο χώρο των εστιών. Για εμάς το άσυλο κατοχυρώνει τη δυνατότητα ανάπτυξης κινηματικών διεργασιών (όπως είναι και η κατάληψη της διοίκησης) και δεν έχει ωράριο λειτουργίας, δεν έχει όριο παρουσίας και παρέμβασης, δεν εξαρτάται από καμία θεσμική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και δεν κατοχυρώνεται από κανένα αστικό νομοσχέδιο αλλά μονάχα από εμάς τους ίδιους. Γιατί Άσυλο δε σημαίνει μόνο ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Άσυλο είναι το ρήγμα στο εσωτερικό της έννομης τάξης και της κυριαρχούσας ιδεολογίας που δίνει πνοή στα κινήματα και τα βοηθά να αναπτυχθούν χωρίς το φόβο της βίας των κατασταλτικών μηχανισμών. Το Άσυλο ανήκει σε όλο το λαό γι’ αυτό οφείλουμε να το υπερασπιστούμε συλλογικά, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και τη μαζική συμμετοχή μας στις αποφάσεις τους.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρήσαμε σωστό μαζί με υπόλοιπους φοιτητές του Πολυτεχνείου να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη και να μπλοκάρουμε την συνέχιση του “έργου” αυτού. Υπερασπιζόμενοι τις αποφάσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου, αλλά και όλων των Φ.Σ. του ΕΜΠ καθώς και το δικαίωμά μας στο να αποφασίζουμε και να μην βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πιο μαζικά και συλλογικά για το χώρο στον οποίο ζούμε...