Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Την Τετάρτη 21/5 με πρωτοβουλία της ΠΚΣ “καλέστηκε” Διουκούσα Επιτροπή στη ΣΕΜΦΕ (!!) με μοναδικό σκοπό η ΠΚΣ έχοντας πέντε υπογραφές από τις εννιά να αποφασίσει εκβιαστικά για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης την επόμενη μέρα παρά την αντίθεση που εκφράστηκε από τον Αριστερό Ανεξάρτητο Χώρο Νέων Εστιών καθώς και τα υπόλοιπα μέλη ως προς το χρονικό περιθώριο που δινόταν για την προετοιμασία και την ενημέρωση των φοιτητών. Διεξάχθηκε λοιπόν Γ.Σ. αν και ήταν άμαζη αφού όπως όλοι έχουμε παρατηρήσει χρειάζεται κάποιος εύλογος χρόνος για την ενημέρωση όλων των φοιτητών.
Για εμάς είναι προβληματικό να αποφασίζονται γενικές συνελεύσεις οι οποίες εξελίσσονται σε οργανωτικά μαζέματα χωρίς να στοιχίζουν πίσω τους όσο το δυνατό περισσότερους φοιτητές. Πόσο δε μάλλον μέσα από αυτές να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις στις πλάτες όλου του συλλόγου. Ειδικά για τη συνέλευση που διεξάχθηκε την Πέμπτη 22/5 η ΠΚΣ καλούσε το σύλλογο να συμμετέχει στην πορεία της επόμενης μέρας μετά αλλά και διεξαγωγή εκλογών στις 6 και 7 Ιούνη. Γεννάται κατ’αρχάς το ερώτημα πώς θα ενημερωνόταν ο σύλλογος για συμμετοχή σε πορεία μία μέρα μετά ακόμη και αν έπαιρνε απόφαση με πιο μαζικά χαρακτηριστικα. Κατά δεύτερον θεωρούμε, και τη θέση αυτή διατηρήσαμε καθ'όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, ότι για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα όπως είναι ο καθορισμός ημερομηνίας εκλογών πρέπει να ανοίξει ο διάλογος μέσα στο σύλλογο και όχι να αποφασιστεί εν μια νυκτί.
Παρ'όλα αυτά η ΠΚΣ πήρε την πολιτική επιλογή με οργανωτικούς όρους και ενώ υπήρχαν το πολύ τριάντα άτομα μέσα στο στέκι του Φ.Σ. και παρά τη διαφωνία που θέσαμε εμείς αλλά και κάποιοι άλλοι φοιτητές να αυτοκαταμετρηθεί και με 20 ψήφους να θεωρεί ότι πάρθηκε απόφαση για τόσα σημαντικά ζητήματα. Για την ΠΚΣ με αυτόν τον τρόπο “συμμετείχε” άλλος ένα σύλλογος στην πορεία στις 23/5 απλά και μόνο για να καταγραφεί χωρίς καμία ουσιαστική απήχηση στο χώρο που αναφέρεται. Όπως είναι λογικό δεν αναγνωρίζουμε την απόφαση της συγκεκριμένης γενικής συνέλευσης και ζητάμε να επανατοποθετηθεί ο σύλλογος μέσα από νέα γενική συνέλευση.


Σαν Αριστερός Ανεξάρτητος Χώρος Νέων Εστιών κρίνουμε αναγκαίο να είμαστε όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΔΕΥΤΕΡΑ 26/5 στις 20:00 στο στέκι για να γίνει ουσιαστική συζήτηση γύρω από το ζήτημα των εκλογών στο σύλλογο, καθώς και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την εστία αλλά και τα συνολικά εκπαιδευτικά και για να παίρνει ο σύλλογος ουσιαστικές αποφάσεις με μαζικό τρόπο.